DE VORBĂ CU ARINA VARGA
 • Cine este Arina Varga ca om?
  Arina Varga e Atelier Arina Varga și invers. Am ajuns în punctul acela minunat, în care fac ceea ce mă reprezintă în totalitate ca persoană. Designul vestimentar nu este doar o meserie, ci o pasiune ce te consumă în totalitate. A fi autentic înseamnă să ștergi limitele dintre propria persoană și job. Tocmai din această cauză creațiile mele sunt o reflexie a stării mele de spirit. Uneori mai dark, alteori mai happy. 

 

 

 • Îți aminteși când ți-ai dat seama că designul vestimentar e o pasiune?
  Mereu am spus că moda m-a ales pe mine. Inițial m-am pregătit pentru o carieră în medicină, dar în decurs de o săptămână am ajuns la Facultatea de Arte. Întotdeauna am avut o atracție spre frumos, spre domeniul creativ, însa ea s-a concretizat după admitere. La o săptămână după, am știut că aceasta va fi viața mea!

 

 

 • Cum ai pornit spre acest drum?
  Cu greu și involuntar. Când am început cursurile la facultate, mi-am dat seama că am foarte mult de recuperat pentru a ajunge la nivel cu colegii mei ce au studiat arta încă din școală. Dar asta nu a avut decât să mă motiveze mai tare să învăț cât mai multe. Am facut o adevărată pasiune pentru istoria costumului, pentru universul fascinant al prezentărilor de modă, pentru fotografia de modă. E un domeniu în care ai mereu ceva nou de învățat dacă îl iubești, nu te vei plictisi niciodată.

 

 

 • Ce te inspiră în ceea ce faci?
  Inspirația vine din tot ce mă înconjoară. De la elemente simple cum ar fi vremea, până la gesturile elegante a unei cliente. Însă cel mai des îmi găsesc inspirația în muzică și toată cultura pe care aceasta o aduce cu ea: anumite piese, viața anumitor vedete, petreceri nebune, sau mișcarea hainelor în dans. Moda e artă dinamică, mereu activă, mereu în mișcare.

 

 

 

 • Când te gândești la această pasiune pentru modă, ai profesioniști sau role models pe care îi admiri?
  Evident! Iar ei sunt pe atât de diferiți pe cât sunt stările mele de spirit. Pur și simplu îl ador pe Jean-Charles de Castelbajac – de când l-am descoperit am știut că ” Fashion is Supposed to be FUN ”. E pur și simplu întruchiparea fericirii în modă și până la urmă, fericirea e targetul absolut pentru fiecare, nu?

 

Add your comment